Paarma-ansa


19-22.7.2018 Pidennetty viikonloppu


Helteet jatkuvat edelleen. Sadetta odoteltiin ja vihdoin sitä saatiin lauantaina kunnon ukkosen kanssa. Tuntuu, että ukkonen oli suoraan saaren päällä. Ilma raikastui ihmeesti.

Tänään on hääpäivämme. Sen kunniaksi tein kala-kasvisnyyttejä sekä nautimme Rieslingistä. Alunperin tarkoituksenamme oli lähteä Pori jazziin, mutta rakentamisaikataulumme eivät kertakaikkiaan antaneet myöten. Ehkä ensi vuonna?

Kävin uimassa juuri kun todella rankka sadekuuro alkoi. Enpä olisi tehnyt sitä, jos olisin tiennyt olevan kyseessä ukkoskuuron. Kun pääsin rannalle, jysähti kunnolla juuri saaren toisessa päässä. Jätin rannalle tossuni. Toinen niistä oli kadonnut, kun tulin vedestä. Sitä etsittiin ja etsittiin. Myöhemmin, syödessämme poika huomasin sen seilaavan kauempana merellä. Luulin sen jo tempautuneen rajuilman johdosta ilmakehään. Poika haki muovisandaalin kajakilla turvaan. 

Tessa joutui jotenkin paniikkiin ukkosella. Hän hyppäsi veneeseen ja tullessaan pois sieltä putosi laiturin ja veneen väliin. Sen jälkeen hän juoksi vierasmajalle, pyrki sisälle. Poika oli siellä, joten Tessa löysi turvapaikan.

Aiemmin päivällä kyllästin ulkorakennuksen seiniä. Seinä imaisi öljyn heti sisäänsä. Jouduin vetämään 2-3 kerrosta. Tämä homma olisi pitänyt tehdä jo muutama vuosi sitten.

Mies on listoittanut mökkiä. Listojen asennus hirsirakennukseen ei ole helppoa. Pitää jättää väliseinin painumisvaraa. Korotettuun kattoon menee enemmän listaa. Yritetään saada sauna valmiiksi kun isommat lapset tulevat käymään, poika viikon, tytär perheineen kahden viikon kuluttua. Heillä kun ei kodeissaan ole saunaa, pojalla opiskelija-asunnossa, tyttärellä Sveitsissä.


Tessa on saanut nauttia kesän vapaudestaja lämmöstä!

Nämä auringonlaskut vierasmajalta ovat vaan niin ihania!



Ritva on saanut viettää lähes koko kesän saaressa. Hänen tarkoituksenaan on ollut pyydystää hiiriä, mutta olemme nähneet vain yhden saaliin. Ehkä hän ottaa tämän loman kannalta. Hän on ainakin selvästi nauttinut olostaan Kumpelissa!

Sateen jälkeen oli auringonlasku tällainen.

Tämä otos on perjantailta

Pikku veneretkellä

Tessalla on tapana mennä aina aivan veneen keulaan. Jos vauhti on kova, hän tulee äidin kainaloon turvaan.

Pitäisiköhän jo siirtyä äidin kainaloon?

Epäselvä kuva, mutta merimetsot tulevat aina vain lähemmäksi meitä

Tämä luoto oli täynnä merimetsoja. Lokit mahtuivat ihme kyllä samaan yhdyskuntaan.

Teimme tällaisen paarma-ansan. Ensimmäisen päivän kokemusten perusteella ei toimi. Meillä ei ollut harsoa, mutta laitoimme muovia tilapäisesti. Ohje löytyy
http://www.viikonloppu.com/?p=60935

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit