Puunkaatohommia

19-20.1.2019


Olemme olleet tammikuussa joka viikonloppu mökillä. Toissa viikonloppuna mies oli yksin. Minulla ja pojalla oli kiireitä. Toisaalta on hyvä saada olla joskus yksin. Jäät ovat tulleet ennätysaikaisin, mikä mahdollistaa tämän.

Tänä lauantaina teimme metsätöitä. Tarkoitus on joka kerta kaataa yksi iso puu, pilkkoa se myös. Halkominen ja risujen hakettaminen jää keväämmälle. Puutahan täällä riittää. Sitä myös kuluu. Saan täten valoisampia paikkoja metsän siimekseen, jonne voin perustaa lavojen päälle kasvimaita, kasvihuoneen yms.

Naapurisaaresta pariskunta kävi katsomassa uutta mökkiämme. He pitivät siitä kovasti.

Illalla saunoimme ja isäntä oli tehnyt jäähän avannon, jossa kävimme kastautumassa saunomisen lomassa. Itse kävin kolme kertaa. Täytyy sanoa, että hyvää teki. Jotenkin kivuton ja rentoutunut olo.

Lauantaina valmistin naudan ulkofileepihvit ja sunnuntaina oli muusia ja uunilihaa. N. 10 asteen pakkassäässä ulkoillessa tulee nälkä.

Seuraavaksi valokuvia sunnuntailta jäältä ja saaren metsästä.














Miehet pilkkimässä--->ei saalista!











Tessa nauttii lumesta ja vapaudesta!






Talvikalastajan merkkejä, verkot jään alla.









Avanto on vain ihmisenmentävä.







Kommentit

  1. Kauniita kuvia. Itse en ole koskaan uinut avannossa, ehkä joskus uskallan kokeilla. Meilläkin puunkaato meineillään mökillä. Yksi puu enää tarvitsee kaataa ensi viikolla ja sitten on valmista.

    VastaaPoista
  2. Alkoipa tekemään mieli naudan fileepihvejä, taidanpa tänään tehdä. Meillä olisi edessä tontillamme puunkaatoa. Meillä on muutama puu aika ikkunoiden edessä, joten valo ei aina pääse kunnolla ikkunoista sisään. Tämän takia pitäisi kaataa muutama puu. https://www.jkpihapuut.fi/puunkaato

    VastaaPoista
  3. Meillä Turussa mökki sijaitsee lähellä rantaa ja talvella oli tehtävä puiden kaatoa. Monet suosittelivat kokeilemaan puunkaatoa itse mutta en uskaltanut koska muutama puu oli kaadettava mökin läheisyydestä. Ammattilaisen toimesta puun kaato, halkominen ja hakettaminen onnistui. Haketta olisi tarkoitus käyttää rinteessä kukintojen ympärillä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa