Kissakin pääsi talvilomailemaan

22.2-3.3.2019 Talviloma


Loman alkajaisiksi poika lähti veljensä luokse Helsinkiin. Pahaksi onneksi veljellä oli kova flunssa, joten liikut jäivät vähäisiksi. Poika toi tuliaisiksi maustepurkkeja 2 kpl, pesusieniä ja Lushista saippuaa sekä tietenkin suklaata! Tuntui mukavalta, että hän muisti meitä kauniilla tavalla!

Olimme miehen kanssa kahdestaan perjantaista maanantaihin. Meille piti tulla vieraita, mutta valitettavasti vierailu peruuntui sairastumisen vuoksi.Itse olin töissä maanantain ja tiistain. Poika tuli mökille maanantaiiltana, kun hain hänet junalta. Mökille lähti myös Ritva-kissa. Ritva kapinoi yleensä poissaoloamme kakkaamalla ympäriinsä. Hänellä olisi hyvät oltavat ruokineen ja kissanluukkuineen, mutta ei! Ritva ei halunnut mökissä juuri olla, vaan tahtoi heti syötyään aina ulos ja naapurin käyttämättömälle mökkiplantaasille. Siellä lienee hiiriä runsaasti, mitään hän ei kyllä tuonut näkösälle. Ihme, että noin kylmänarka kissa halusi välttämättä olla ulkona kymmenen asteen pakkasessakin!

Maanantaina töiden jälkeen, ennen pojan hakua junalta kävin hakemassa kotoa, yläkerrasta pojalle vaatteita. Järkyttävä säikähdys, kun yläkerrassa oleili valtavan iso, aivan vieras kissa! Se oli tullut kissanluukusta. Se häipyi kyllä hetimiten. Kuinkahan kauan se siellä oli mahtanut olla? Lukitsin kissanluukun oitis.

Hiihtoloma meni taas tuttuun tapaan niin, ettei mökillä ollut hiihtokelejä. Lämmin, jopa kahdeksan asteen lämpötila sulatti lumen kokonaan pois. Piikkikengillä ainoastaan pääsi liikkumaan. Moottorikelkkaakaan ei voinut käyttää kuin vasta toisena viikonloppuna, kun tuli hieman lunta.

Muuten oli oikein mukavaa. Retkeilimme kerran. Teimme metsätöitä. Saunoimme.Kävimme avannossa.  Katsoimme paljon Netflixiä, luimme. Teimme hyvä ruokaa. Nukuimme pitkään.Sunnuntaina, kun piti jo aamusta lähteä pois, oli keli mitä parhain.



Ritva viihtyi naapurin tontilla.

Nousempa kahdelle jalalle niin näen ikkunasta paremmin.

Tällainen kyltti löytyy Päiväniementien venesatamasta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa