Kesävieraisiin varautumista ja upeat maisemat


30-31.3.2019 Lauantai-sunnuntai

Maaliskuussa ollaan oltu mökillä joka viikonloppu, mutta kerrallaan vain yhden yön ajan. Kolme viikonloppua takaperin vietin itse kaksi päivää kotona yksin eläinten kanssa. Kaipasin yksinäisyyttä. Silloin tuntui, että sain todella ladattua akkujani.

Toissa viikonloppuna oli keli mahdollisimman huono; satoi vettä. Kävimme ystäviemme kanssa pikaisesti esittelemässä heille mökkiämme ja siirryimme kaupunkiin istumaan iltaa. Pääsimme onneksi liikkumaan moottorikelkkalla.

Viime viikonloppuna olimme perjantaista lauantaihin, koska pojalla oli lauantai-iltana yhteisesiintyminen Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin kanssa.

Tänä viikonloppuna lähdimme lauantaina, koska perjantaina oli jään päällä niin paljon vettä. Saariston Facebook-ryhmä on tosi hyvä, koska sieltä voi kysyä sääolosuhteista muilta jäseniltä tai raportoida omat havaintonsa. Ei tarvitse turhaan jokaisen lähteä selvittelemään tilannetta.

Kävimme ostamassa vierasmajaan uuden sängyn. Hyvä tarjous löytyi Jyskistä. Sängyt tuotiin jään yli Hemuli-kelkalla. Kirkkaalla jäällä ei voi ajaa moottorikelkalla. (Jostain syystä tänä talvena ei ole näkynyt yhtään autoa jäällä, vaikka jää on yhtä paksu kuin viime talvena!?)  Nyt on vieraiden hyvä nukkua, ei ole enään kulahtaneita patjoja!  Otin vierasmajasta kaikki tekstiilit pesuun kaupunkiin.

Saaressa riitti risujen haketushommaa. Hakekone palvelee uskollisesti vuodesta toiseen.Hakkeesta saa hyvää katetta epätasaiseen maastoon. Risuja kertyy paljon; kun puita kaadetaan, risuja raivataan myös raivurilla, niitä myös tippuu paljon puista myrskyillä.

Illalla teimme pitkän kävelyretken jäällä. Maisemat olivat kauniit, aurinko heijastui hienosti kirkkaan jään päältä. Saunoimme pitkän kaavan mukaan ja osallistuimme Earth Hour;iin sammuttamalla valot.

Tervetuloa vieraat! Vihdoinkin pääsette kaikki ystävämme Kumpeliin kolmen vuoden tauon jälkeen!


Kävelyllä jäällä lauantai-iltana.









Poroluoto taistalla.


Laakat; Paskalaaka, maalaaka, somerolaaka ja tupalaaka.








Haketuskone yllä ja alla tuotosta.



Kumpeli on niin aurinkoinen ja lämmin saari, että täältä lähtevät lumet aina todella aikaisin.




Kommentit

  1. Teillä kuulostaa oikein mukavalta viikonlopulta jääkävelyiden ja muiden hommien kera. Meillä oli mökillä juuri projektina tuo oksien ja puun haketus, ja sitä tuli kyllä runsaasti. Kuten mainitsetkin saa siitä todella hyvää haketusta esimerkiksi istutusten alle, ettei rikkaruohot kasva.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa