Lämmin viikonloppu

17-19.5.2019  Perjantai-sunnuntai


Isäntä saapui jo torstaina, totuttuun tapaan. Laiturin kanssa riitti tekemistä. Nyt on kaikki pylväät valettu. Niiden täytyy nyt antaa jämähtää kunnolla, ennenkuin päälle laitetaan taakkaa. 

Ilma on todella lämmin. Saaressa n. +18C, mantereella viitisen astetta enemmän. Meri on vielä kylmä, ja sen vuoksi saaressa on aina  keväisin viileämpää kuin kaupungissa. Syksyllä tilanne on päinvastoin. Kuuma siltikin tahtoi töitä tehdessä tulla.

Minun agendana oli kylvää viime viikonloppuna valmistamiini lavakauluksiin. Aivan alimmaiseksi laitoin suodatinkangasta. Sen päälle tuli meren tuomaa karkeaa kortta. Sitten vasta multa. Kylvin kolmea eri salaattilajiketta, tilliä, porkkanaa, retiisiä, pinaattia. Ladon eteen kylvin pensaspapua. 

Isäntä kaatoi tontilta kaksi kuusta. Ne ovat olleet kauniita ja tuuheita. Nyt kuitenkin ne olivat alkaneet kuivua, koska olivat ihan koivujen vieressä. Koivut vievät tunnetusti kaiken veden. Kuusista sainkin hyvin haketta maanpintaa tasoittamaan. Toisen koivun paikalle siirsin kompostimultaa ja kylvin kesäkukkaseosta. Mökin itäpuolelle kylvin matalia kukkia aivan kivipenkereen reunaan.

Kukkia kylvin myös ruukkuihin, joita voi sitten sijoitella eri paikkoihin. Eipähän tarvitse sitten ostella. 

Miehet laskivat lauantai-iltana verkot, sieltä saaliina yksi ahven ja yksi kiiski. Katiskaan sensijaan oli tullut runsaasti ahvenia, jotka sitten savustin. Poika innostui virvelöinnistä, ei malttanut aamuisin nukkua kovin pitkään, jotta pääsi kalastamaan.Yhden säyneen sai virvelillä. Viime viikonloppuna saadusta kalasaaliista saatiin hyviä kalapihvejä, kun joukkoon laitettiin anjovista ja kylmäsavulohta.

Lauantai-ilta oli lämmin ja tyyni. Saunaankaan ei olii millään malttanut lähteä. Merivesi oli jo 13-asteista, joten uiminenkaan ei juuri enään kirpaissut. Auringonlasku oli mahtava. Taivaanranta värjäytyi uskomattoman kauniin punaiseksi. Toisella puolella taivasta loisti täysikuu. Nukkumaankaan ei olisi millään malttanut mennä.



Perjantai-illan alkupalat;tapaksia ja patonkia. Pääruoaksi vartaita.

Vartaat kypsyvät.


Itäpuolelle näkyvyys parani, kun  edestä häipyi kaksi tuuheaa kuusta. Katajia ei voi hävittää.

Tässä kuuset kaadettuina ja hyvää haketta kuusesta saakin.




Meren tuomat korret suodatinkankaan päälle. Sitten multaa. Sitä saikin edullisesti vasta avatusta Puuilosta; Kuusi viidenkymmenen litran säkkiä kympillä.






Istutukset kylvettyinä. Vanhan mökin ikkunoita suojaksi.









Ilta oli tyyni ja harvinaisen kaunis.



Isäntä teki tällaiset tikkaat, jotta pikkuvene on helpompi vetää maihin.

Tässä on minun veneeni. En vain ole vielä koskaan päässyt sillä itse ajelemaan.

Kuuset lähtivät, mökkikin näkyy paremmin.



Auringonlasku ja kuutamo olivat upeat!




Katiskasta ahventa, joka oli herkullista savustettuna!


Isäntä rakastaa koneita ja tässä on hänen pari vuotta sitten hankkimansa, käyttämätön maaliruisku. Olin skeptinen sen suhteen, itse olen aina sutinut, mutta niin vain toimi hyvin ja öljy imeytyi kauniin tasaisesti puuhun ilman pensselöintiä!

Sunnuntain päivälliseksi kalakeittoa ja savustamiani ahvenia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa