Kesäkausi avattu!

Viikonloppu 26-28.4 ja Vappu 30.4-1.5.2019


Kevät on ollut poikkeuksellisen lämmin huhtikuussa. Yli 20 asteen lämpötiloja oli pääsiäisen aikaan. Ikävä kyllä emme tuolloin päässeet saareen kelirikon vuoksi. Olisi ollut tietenkin mukavaa, koska tyttäremme perhe Sveitsistä ja poikamme Helsingistä olivat käymässä. Mökkisaunan lämmittäminen olisi ollut mukavaa, mutta nyt tyydyimme kaupungin sähkösaunaan.

Pääsimme laskemaan veneen aika tavanomaiseen aikaan tänä vuonna. Tyypillisesti sen on saanut laskea vapuksi. Normaalilla vesillelaskupaikallamme oli vielä runsaasti jäätä. Tämä oli pettymys, kun perjantai-iltana vaikeakulkuista, kelirikkoista tietä ajaettuamme pääsimme satamaan. 

Länsipuolella oli vielä yksi vesillelaskupaikka, joka oli tarkoitettu pienemmille veneille. Se oli jyrkkä, lisäksi viereen oli parkkeerattu hankalasti auto. Kiemurrelleen hitaasti pääsimme kivistä ja jyrkkää rinnettä alas trailerilla. Vihdoin oli vene vesillä! Tessa yritti välittömästi hypätä kyytille.

Viikonlopun askareisiin kuului hiekan ja kivien siirtelyä, raivaussahalla rantapuskien raivausta. Ruoppasin myös hieman pikkuveneelle uomaa, koska vesi oli hyvin alhaalla. Koska uusimme laiturin kannatinrakenteita tukevammiksi, lisäsimme kiviä laiturin alla olevaan kivipenkkiin. Laiturista tulee myös korkeampi, jotta sen voi jättää talveksi paikoilleen. Laiturin tukijaloista valetaan paksumpia.

Grillimajaan oli päässyt lintu, joka oli sotkenut paikat aika tehokkaasti. Siivosin majan ja hävitin kaikenlaista turhaa pois. Huomasin, että nyt sinne mahtuu paljon yrttejä, joita parhaillaan kaupungissa esikasvatan. Tarkoitus on tehdä eurolavoista ja lavakauluksista kasvatuspaikkoja salaateille ja mansikoille. Tomaateille täytyisi löytää todella lämmin ja aurinkoinen paikka. Se lienee ladon länsiseinustalla.

Tietenkin kävimme myös uimassa, eikä vesi tuntunut mitenkään sietämättömän kylmältä. 

Vapuksi tulimme miehen kanssa kahdestaan. Sääkin viileni sopivasti tyypilliseen vappumoodiin. Vappupäivänä satoi räntää ja asteita oli vain kaksi. Koska tulimme aattoiltana työpäivän jälkeen ja olimme väsyneitä, lämmitimme päiväsaunan. 

Tietysti paistoin munkkeja, simaa meillä oli mukana.

Vene on vesillä!

Vesillelaskupaikka.

Tessa odottaa veneen laskua.

Aurinko laskee punaisena Afrikan hiekkamyrskyjen vuoksi.

Ahvenia savustumassa.

Vapun juhlintaa kera kuohuviinin.

Opiskelin lavakaulusviljelyä.



                                            Nam! Itse tehdyt munkit!


Mies hitsasi laiturin palkkeihin jatkopalat.

Tuli lämmittää.

Mies löysi aallonmurtajalle istuttamani tyrnin merenpohjasta. Istutin ne, mutta niissä ei näy elonmerkkejä.


Paljaat varpaat  saunan terassilla.

Mies lisää puuta pesään.

Ehdin hieman virkatakin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa