Juhannus 2019

21.6.2019

Juhannus

Tulimme saareen jo torstai-iltana. Tai oikeastaan jo iltapäivällä. Molemmat lähdimme aikaisemmin töistä, jotta pääsisimme ajoissa juhannuksen viettoon. Kävin kolmessa ruokakaupassa, jotta löysin sopivat ruoat juhannukseksi. Hintakin on huomioitava, ja erilaisia tarjouksia eri liikkeissä. Mies kävi lisäksi Lidlissä keskiviikkoiltana. Eli periatteessa juhannusruoat neljästä liikkeestä. Prisma on hyvä, mutta siellä kalatiski on aivan surkea. Eli koska joka viikonloppu syödään kalaa, on käytävä muuallakin.

Ilma on mitä mainioin torstaina; on pilvipoutaa, jopa hieman hiostavaa, lämpöä reilut parikymmentä astetta. Aamuyöllä ukkostaa ja sataa maltillisesti.  Nukumme pitkään. 

Päivä on viileämpi kuin eilinen. Aurinko kuitenkin paistaa suurimman osan päivästä. Syömme päivälliseksi kasvisnyyttejä ja savustettua siikaa. Illalla lämpeni palju, uudessa paikassaan. 

Saimme uuden naapurin, edellinen pariskunta oli ikääntynyt ja sairastunut. Naapuri alkoi oitis raivaamaan risuja, jotka olivat rehevöittäneet tonttia aika lailla. Saimme itsekin sen myötä lisää ulappanäkymää. Naapuri lupasi risut minulle, jotta voin hakettaa niitä. Omalla tontilla ei nyt haketettavaa enemmälti ole.

Nyt kuitenkin otetaan juhannus levon kannalta!




Palju uudella paikallaan.

Aamupäivän lueskelin riippumatossa. Vilttiä tarvitsi.

Juhannusaton päivällinen.

Kyllä oli hyvä juhannuksen jälkiruokajuoma!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa