Kesäkuun loppua

29-30.2019 Lauantai-sunnuntai

Pääsimme saareen vasta lauantaina, koska miehellä oli perjantai-iltana menoa. Viikonloppu tuntuu tosi lyhyeltä, jos mökille pääsee vasta lauantaina.

Ilma oli sopivan kesäinen; n. 17C. Länsituuli.Uimaveden lämpötilaa en tiedä, lämpömittari asentamatta. Illalla lämmitimme paljun. Naapurilta saimme runsaasti puutavaraa, kun hän purki ostamansa mökin sisustusta. Illalla oli tosi väsynyt, nukahdin jo iltakymmeneltä. Nukuin kellon ympäri. En tiedä mikä minua vaivaa, mutta olen viime aikoina ollut epätavallisen väsynyt. Ajattelin kokeilla sokerin vähentämistä minimiin.

Sunnuntaina raahasin loput risut naapuritontilta ja haketin. Sain hyvää haketta varaston taakse, missä ei kasvanut mitään ja maasto epätasaista. Monet kohdat tontilta ovat aivan kaljuja, koska niillä säilytettiin rakennustarvikkeita niin kauan. Alla oleva nurmikko kuoli pois.

Ikävä havainto piti tehdä sunnuntaina kasvilaareissa. Rucolan ja retisiin kimppuun oli hyökännyt kaalikoin mato ja syönyt isoja reikiä lehtiin. Kaalikoille ei kelpaa mikä tahansa kasvi, vaan juuri em. sekä kaali, öljykasvit. Koi saapuu Suomeen tuulten mukana, ei talvehdi täällä.

Viikonloppuna tapahtui outo ilmiö; lauantai-iltana mies oli huomannut, että merimetsoja oli kymmeniä, ehkä jopa sata lokkisaaren yläpuolella häiritsemässä lokkeja. Sama tapahtui sunnuntaina päivällä. Toivottavasti ne eivät ole kesyyntymässä ja suunnittele muuttoa lokkisaareen! Sen kyllä estämme!

Mies ja poika jäivät vielä maanantaiksi mökille, minä läksin kaupunkiin tekemään pihahommia.


Rucola ja retiisiparat. Koitin käsin poimia pois toukkia. Ei viitsisi mitään myrkkyäkään käyttää.







Muut kasvi jaksavat laareissa ihan hyvin.






Palju lämpenee. Ihanaa oli pehmitellä kipeytyneitä lihaksia. uusi paikka rannassa on ihana!





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa