Saariretkeilyä

13-15.6.2019  Torstai-lauantai


Torstai-iltana saapui keskimmäinen lapsemme Helsingistä iltakymmenen junalla. Koska miehellä ja minulla oli perjantai vapaana, päätimme oitis suunnistaa mökille haettuamme pojan junalta. Ilta sen jälkeen oli luonnollisesti lyhyt ja sänky  veti puoleensa.

Perjantaina valoimme pohjaa paljulle. Siinäpä olikin hommaa. Kuitenkin saatiin tasainen ja hyvä alusta paljulle, joka siirtyy nyt varaston edestä mökin eteen, aivan rantaan. Operaation jälkeen lähtivät mies ja nuorempi poika kaupunkiin hakemaan Matkahuollosta saapuneita mopon osia. Olivat niin innoissaan, ettei voinut odottaa viikonlopun yli. Viikolla iltaisin onkin tuunattu ja huollettu uutta mopoa. Mies on vähintään yhtä innoissaan kuin poika!

Päivälliseksi loimutan lohta ja sitä syömme kera uusien perunoiden. Sauna lämpeni  ja illan kruunasi yhdessä katsottu Netflix-jännäri. Karkkeja oli kyytipoikana.

Launtaina lähdimme retkelle Krunniin eli Poroluodonkariin



Saari on todella idyllinen paikka avomerellä, Kokkolan edustalla. Paikka on vanha kalastajasaari 1600-luvulta. Onpa siellä ollut aikanaan saarnahuonekin, joka on sittemmin hävinnyt. Vanha alkeellinen majakka; lyysi on edelleen olemassa. Menneinä aikoina se osoitti kalastajille merkkivaloa, jotta osasivat suunnistaa.

Saaressa on monipuolinen luonto; on havupuumetsää, aukioita, joissa kasvaa päasiassa katajaa, lehtometsää, kalliota, niittyä. Lintulajeja kuulostaa olevan monia laulusta päätellen.

Tällä kertaa emme nähneet lampaita, niitä kyllä yleensä on ollut. Laiturit oli onneksi uusittu. Söimme tehdyt eväät, lisäksi paistoimme makkaraa. Saaressa on hyvä laavupaikka ja valmiiksi pilkottuja polttopuita. Nuoremman pojan oli luonnollisesti pakko päästä uimaan ja vesi oli kylmää.

Kesken retken saapui merisumua. Aurinko hävisi. Sumu näytti ihan savulta. Se hävisi kyllä nopeasti, oli jonkinlainen sumupilvi, joka sitten jatkoi matkaansa.

Takaisin mökille saavuttuamme valmistin vartaita yrttipeston kanssa Sen jälkeen vanhempi poika häipyi kaupunkiin viettämään iltaa.

Miehet kävivät vielä laskemassa verkot, saapas nähdä, tuleeko saalista!

Paljulle valetaan pohjaa. Ensi kesänä sen ympärille tulee terassi.


Pihlaja kukkii upeasti!

Paljupaikan alta kaivetuilla ruohomättäillä täyttelin mökin oikealla puolella olevaa maata.

Tuoreet ruotsalaiset mansikat ja espanjalaiset mustikat!


Kaunis vanha lyysi.





 Krunnin kalliot ovat uskomattoman kauniit!



Tämä merkki kertoo, että puhelin on jossain lähistöllä!

Makkaratulet. Hyvin varusteltu laavu.


Kallioilla oli mukava vaeltaa. Kiviaines oli lämmennyt miellyttäväksi.






Nuoremman pojan oli pakko päästä uimaan! Hänen mielestään rannat muistuttivat kreikkalaisia rantoja ja metsä thaimaalaista mangrovemetsää!

Tessa vahtii pikku uimaria.

Sankka merisumu saapui.

Kaunita vanhoja kalastajamökkejä. Näihin tulee sähkö aurinkopaneeleista. 

Kalastajan tarvikkeita.


Uusitut laiturit







Merisumu jatkaa matkaansa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa