Kuivuus jatkuu

Heinäkuun puoliväliä


Kuivuutta on kestänyt ainakin kuukauden. Nurmikko on palanut karrelle ja sadevesi on loppunut. Olemme pulassa viljelystemme kanssa. Merivesi käy kaikkeen muuhun, mutta ei luullakseni herkkien salaattien yms. kasteluun.

Viime viikon lopulla alkoi sää lämmetä. Nyt on suorastaan hirmuhelteet. Onneksi mökissä on ilmalämpöpumppu, niin välillä voi hakeutua viilentymään. Uinti virkistää myös ja olenkin uinut nyt pitkiäkin matkoja meressä. 




Viime viikolla kävin Kälviän ja Kokkolan hautausmailla kastelemassa kukkia. Kukat todella olivat kärsineet kuivuudesta. Kokkolassa olen käynyt hautausmaalla kahdesti viikossa, Kälviällä en juuri ole ehtinyt käydä ja se näkyi. Harmillista, ettei vaarini veljen perhe voi samalla kastella isovanhempieni hautaa, kun kastelevat omien omaistensa hautaa. Haudat ovat melkein vierekkäin.

Samalla reissulla palkitisin itseni pehmytjäätelöllä!




Poika on nauttinut melomisesta. Tessa hyppää aina kajakin kyytiin, kun se on lähdössä. Kehoitin poikaani laittamaan Tessallekkin pelastusliivit.



Siivosin vierasmajan perusteellisesti. Pesin ikkunat ja ripustin muutamia meriaiheisia tauluja seinälle.
Täällä on niin mahtavaa nukkua!

Mieheni veli meni naimisiin.  Erehdyimme päivästä. Hääpaikalta soitettiin perjantai-iltana klo 18.15, että olemmeko tulossa. Olimme juuri syöneet ja lepäilimme. Olimme jotenkin kuvitelleet, että häät ovat lauantai-iltana. Lähdimme vauhdilla kaupunkiin, vaihdoimme vaatteet yms ja ajoimme Hästöskatalle.  Myöhästyimme pari tuntia. Hääpari oli kaunis ja ihana! Tarjoilut, maisemat ja sää erinomaiset!  Ihanaa katsella kypsän iän rakkautta ja halua sitoutua toiseen ihmiseen!






Ritva on nauttinut suunnattomasti saaressa olosta. Hän jahtaa hiiriä, istuu laiturin alla kaloja kyttäämässä ja ottaa aurinkoa.



Miehet ovat kalastaneet. Saalista ei ole tullut, koska vedet ovat lämmenneet ja kalat siirtyneet syvemmille vesille.



Sunnuntaina saapui ystäväni vierailulle. Miehet lähtivät kaupunkiin, jotta saimme viettää naisten iltaa. Söimme ja joimme hyvin, lämmitimme saunan ja paljun. Saarelaisia liittyi seuraamme. Uimme paljon ja valvoimme aamulla puoli kuuteen. Hauskaa oli. Oli ihanaa nähdä, kuinka keskiyön jälkeen tuli lyhyt pimeä, mutta aurinko nousi aikaisin ja valaisi maiseman. Nukahdin vierasmajaan maisemaa ihaillen.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa