Lapsi ja hänen tyttöystävänsä

20-22.9.2019 Viikonloppu

Keskimmäinen lapsemme tyttöystävänsä kanssa saapui Helsingistä viikonlopun viettoon. Heillä oli toiveena päästä mökille ja sehän sopi. Nuorin lapsemme oli viikonlopun seurakunnan isos-leirillä.

Sää oli vaihteleva ja viileä. Aurinkokin paistoi ja seuraavassa hetkessä taas satoi. Perjantai-iltana lämmitimme saunan. Kaikki kävivät myös uimassa. Vesi on tietenkin jo viileää, mutta virkistävää.
Saunan jälkeen olikin mukavaa syödä yhdessä kilo karkkia ja katsoa elokuvaa. Itse nukahdin melkein samantien.

Lauantaina lähdimme Poroluotoon retkelle. Otimme evästä mukaan, tarkoituksena oli vaeltaa ja poimia samalla sieniä. Välillä satoi. Poroluoto on suurimmalta osaltaan luonnonsuojelualuetta


Sieniä löytyi, pääasiassa tatteja uskalsimme poimia. Pari kanttarelliakin löytyi. Pettymyksekseni ei yhtään suppilovahveroa.  Marjoja näytti olevan jonkiverran. Olisi ehkä kannattanut ottaa koneet ja ämpärit mukaan. Hirvikärpäsiä tapasin onneksi vain yhden. 

Paluumatkalla länsirannalla oli runsaasti merentuomaa muoviroskaa. Keräsimme sitä mukaan, mutta sitä oli toivottoman paljon. Myöhemmin kuulimme uutisista että oli Maailman siivouspäivä kyseessä. Harmittaa, kun ihmiset jättävät veden varaan muoviroskaa, joka sitten kulkeutuu luonnonsuojelualueelle 

Eväät maistuivat hyvältä patikoinnin lomassa. Saaressa olisi viihtynyt pidempäänkin, mutta väsymys iski. Epätasaisessa maastossa kulkeminen on yllättävän raskasta.

Päivälliseksi valmistime savusiikoja nuorison toiveesta, jo kolmantena viikonloppuna peräjälkeen. Ruokailun päälle oli ihanaa rentoutua paljussa.

Ensi viikon puolivälissä Vantaalle koulutukseen pariksi päiväksi!

Omalta tontilta löydetyistä sienistä en saanut oikein selkoa.

Näin kauniita kukkia kasvoi alkukesästä kylvämistäni siemenistä. Kuiva kesä siirsi kukintaa näin myöhään.

Räystäslautojen asennusta.


Nyt on se aika, kun tuikkuja ja kynttilöitä saa alkaa polttamaan.






Poroluodossa. Rantautuminen aallonmurtajalle.





 Tatit ja savusiiat, nam!




Herkkuateria.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa