Onneton talvi ja epäonnea muutenkin

15-16.2.2020 Lauantai-sunnuntai


Ei ole lumesta tietoakaan saaressa enään, kun sinne lauantai-päivänä saavuimme. Moottorikelkka makasi keskellä nurmikkoa. Haravoida olisi voinut, jos olisi viitsinyt. Ei oikein sanat riitä kuvailemaan tämän talven sääolosuhteiden tympeyttä.

Poikaa auttelin matematiikankokeeseen harjoittelussa. Pojalla oli Sisu-pastilleja, joita sain minäkin maistaa. Kiivaasti matemaattista pähkinää miettiessäni jauhoin sisupastillia hieman voimallisemmin hampaistossani niin eiköhän kuulunut  rusahdus. Juurihoidettu ylä-poskihammas halkesi. Kipua ei tuntunut kuin ikenessä, koska halkeama meni tyvestä ikenen alle saakka. 

Soitin hammaslääkäripäivystykseen, jonne sain kolmen tunnin odottelun jälkeen lähteä. Siellä hammaslääkäri nyppäsi haljenneen osan pois, joka oli tosi iso. Hän laittoi väliaikaisen paikan päälle vain töpöttämällä. Minun piti olla kaksi tuntia syömättä. 

Illan pimeydessä potkuttelin otsalampun valossa jääkentän poikki saareen. Kun laitoin luvattuna ajankohtana ensimmäisen bataattiranskiksen suuhun, irtosi paikka. Ei ollut häävi korjaus, kuukauden luvattiin kestävän. Nyt pitäisi saada jostain paikkausaika hommattua.

Illalla sanoimme ja kävimme avannossa. Itse en uskaltanut mennä avantoon kokonaan, sillä siinä kohdassa oli niin syvää, etteivät jalat ulottuneet pohjaan. Mieheni neuvo siitä, että pitää sitten sukkulana ponnistaa käsien avulla takaisin jään päälle ei kohdallani toimi. Teimme sitten niin, että istuin jään reunalla ja mies heitti vadilla kylmää merivettä päälleni. Poika kävi jopa sunnuntai-päivällä avannossa ilman saunaa.

Sunnuntaina satoi vettä ihan kunnolla, siitä huolimatta jäällä näkyi pilkkijöitä. Innostuin itsekin lähtemään. Tuuli oli todella kova ja olin nopeasti läpimärkä. Saalista en saanut. Vietin sitten aikaa takkatulen lämmössä kirjaa lukien.

Tänään on ennustettu myrskyä ja vedenpinnan nousua jopa 120 cm. Avovesi onkin aivan saaremme lähellä ja hurjaa kyllä, päivän mittaan avoveden raja lähestyi. Miehellä on vapaata, joten hän jäi vielä koiran kanssa saareen.

Lauantai-iltana katsoimme elokuvaa.


Pilkkijä jäi taas ilman saalista


Voi tätä talvea! Vettä vain jään päällä ja aina tuulee.


Lukeminen on ihan parasta. Vaikka mitään muuta ei olisi, kirjat pitäisivät minut elossa.


Pojan kanssa kahdestaan kaupunkiin.







Kommentit

  1. Voi harmi mikä hammaslääkärireissu! No varmasti mieltä lämmitti mökillä olo, sauna ja takka. Itsekin toivoisin mökille pääseväni, mutta saareen ei ole mitään asiaa kun ei ole jäätä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa