Kesäkauden avaus ennätysaikaisin

3-5.4.2020 Perjantai-sunnuntai


Elämme poikkeuksellisia aikoja. Koronavirus leviää ja kylvää kauhua ja tuhoa. Fiilis ei ole erityisen hyvä. Ammatin puolestakin tämä minua koskettaa, sillä terveydenhuoltoahan tämä virus juuri kuormittaa.

Keskimmäinen lapsemme joutui keskeyttämään harjottelunsa ulkomailla ja saapumaan Suomeen. Viime tingassa oli vaikeuksia päästä maahan. Hän asuu varsinaisesti Helsingissä, jossa opiskelee, mutta tuli nyt luoksemme tänne Pohjanmaalle. Nyt ei ole luentoja, ei työmahdollisuuksia.

Poikkeuksellisia aikoja elämme myös säätilan suhteen. Koskaan aikaisemmin ei saareen ole päässyt näin aikaisin veneellä, meidän aikanamme. Naapuri on kulkenut saaressa veneellä jo parisen viikkoa. Pääsy vesille edellytti veneen siirtämistä toiseen satamaan, kauemmaksi merelle. Omassa satamassamme oli vielä ohut jääkerros, jonka läpi jotkut kulkivatkin veneellä jäätä särkien.

Perjantaina oli kova pohjoistuuli, josta ei saanut kunnollista käsitystä kaupungissa. Ilma todella kylmä, muutama pakkasaste. Meillä oli auto ja peräkärry täynnä tavaraa. Molemmat eläimet olivat myös mukana. Otimme peräkärryn kyytille vielä veneenkin. Jouduimme tekemään kaksi reissua saadaksemme kaikki tavarat, ihmiset ja eläimet saareen. Vene oli kuin lastu lainehilla ja olimme kaikki läpimärkiä.

Viikonloppu kului risu- ja puuhommia tehden, saunoen ja tietenkin uiden. Uiminen tarkoitti kohdallani kastautumista, mutta nuorempi poika ihan ui kunnolla. Hän istui myös rannalla olevien jäähileiden joukossa ja nautti. Lauantai-iltana katsoimme porukalla elokuvaa Netflixistä.

Sunnuntaina läksimme pois hyvissä ajoin, koska jouduin töihin. Keskimmäinen lapsemme halusi jäädä saareen eläinten kanssa. Siellä hänellä on rauha tehdä gradua. Hän kertoi, että hänen ikätovereitaan kiinnostaa nykyään mökkeily. Mikäs sen mukavampaa!


Moottori paikalleen ja vene vesille.


Pojat lastaavat venettä. Vanhemmalla on mamman takki, sillä hän oli hikinen joustuaan suurimman osan mökkimatkasta

Lätyt maistuivat hyvin, niitä olivat pojat toivoneet

Ihana kevät, ilma vain oli tosi kylmä

Mies teki puuhommia

Pojat tekivät risuhommia



             Niin kylmä oli launtaina ja sunnuntaina, että kivet alkoivat jäätyä ja jääpuikkoja alkoi
             muodostua.



Jäinen uimaranta



Mies opettaa pojalle uuden venemoottorin käyttöä.


Kommentit

  1. Puuhommia riittäisi meilläkin mökillä, mutta pitää odottaa että loputkin jäät sulaa että pääsee. Veneen moottorin jo huolsinkin niin ei ole kuin odottaa. Mökkeily on kyllä mukava ajanviete, varsinkin nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan parasta ajanvietettä on! Huomenna taas mökille ja ollaan pääsiäisen yli!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa