Pääsiäislauantai ja -sunnuntai

11-12.4.2020

Pääsiäislauantaina aamutuimaan oli pojilla munajahti. Vihjesana oli "Kukko tunkiolla". Eli munat oli piilotettu kompostin lähelle. Ensin he eivät tienneet, mikä on tunkio ja etsivät munia risukasasta. Käsitteen selvittyä, löytyivät munat nopeasti.



Naapuri oli saanut verkoilla siikoja ja ahvenia. Meidänkin miehet laittoivat verkot kahtena päivänä ja saaliiksi tuli kaksi ahventa. En ymmärrä, miksi meillä on aina niin huono kalaonni.Onneksi mukana oli kokonainen kirjolohi, jonka sitten savustimme ahventen kanssa.



Nuorempi poika innostui haravoimaan metsää. Siinä meni melkein kaksi kokonaista päivää. Vanhempi haketti risuja ja sahasi isompia rankoja polttopuiksi. Lauantaina lämpeni myös palju, jossa oli mukava pehmitellä kipeytyneitä lihaksia.


Perjantain ja lauantain sää oli näin kaunis, mutta viileähkö. Ihmisiä oli alkanut pikkuhiljaa hakeutua mökeillensä.


Kokkoja näkyi niin vastarannalla kuin omalla aallonmurtajallakin.





Ritva oli nyt ollut saaressa viikon. Uskalsipa nyt nukkua ensimmäisen yön mökissäkin! Tässä hän tarkkailee tilannetta kesäkeittiön rappusilta.




Sunnuntaina sää oli kurja heti aamusta, joten päätimme lähteä kaupunkiin. Nuorempi poika vastusteli, hän rakastaa mökkeilyä yli kaiken ja sanoikin, että mökkiä ei saa koskaan myydä!

Pojat vietiin siihen satamaan, minne olimme auton jättäneet. He siirsivät auton sitten varsinaiseen satamaamme, minne oli tarkoitus jättää vene. Ikäväksemme jäätä oli vielä jonkinverran jäljellä. Osa jäästä oli vielä niin paksua, että vene liukui jäälautan päälle. Luovien pääsimme satamaan viimein.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa