Vihdoinkin lämmintä

22-24.5.2020 Perjantai-sunnuntai

Mieheni oli tullut mökille jo keskiviikkoiltana. Hänen tarkoituksenaan oli tehdä terassia. Kaivinkone oli käynyt kaivamassa maata tasaisemmaksi terassin alta. Onneksi kaivinkone oli naapurissa, joten asia hoitui kätevästi, eikä tarvinnut käsipelillä kaivaa. Terassin paikalla oli isoja kiviä ja valtava koivunkanto. Paikalta oli hiljattain kaadettu rantakoivu terassin tieltä.

Koko kevät on ollut todella kylmä. Nyt vihdoinkin lämpeni, liki kahteenkymmeneen asteeseen. Kevät edistyykin nyt vauhdilla, viherrys lisääntyy ja koivunlehdet kasvavat. Merivesi on luonnollisesti edelleen kylmää, mutta poika pystyi kuitenkin olemaan vedessä yli puoli tuntia.

Naapurissa päämökin rakentaminen on päässyt vauhtiin. Miehet työskentelevät siellä aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. Parissa päivässä isokokoinen mökki oli sateelta suojassa. Mietimme näkösuojaan liittyviä asioita, pensaita, säleaitaa. Kaikki on nyt niin avaraa, kun vanhoja rakennuksia lähtenyt pois, myös puusto lähes kokonaan kaadettu.

Kylvin porkkanan, salaatin, tillin ja sipulin siemenet lavakauluksiin. Päälle mies laittoi vanhan mökin ikkunat, jotta siemenet itäisivät nopeammin. Pilkoin rantakoivun haloiksi ja haketin uuden risukasan, jonka olin saanut naapuriltamme. Laituein kyllästimme yhdessä pojan kanssa.  Töitä riitti, eikä vapaa-aikaa nyt juuri ollut.

Ensi viikolla saapuvat poikani tyttöystävänsä kanssa. Toivottavasti sää pysyy näin hyvänä.


Kumpelin auringonlasku.

Vielä ei ole juurikaan hiirenkorvia puissa, vaikka on toukokuun loppu.

Pojan rakentamaa kiviaitaa.

Kaivinkone poistumassa.

Kevät, Tessakin on sitä mieltä.

Lavakaulukset valmiina ottamaan siemenet vastaan.

Tässä halkomani koivunhalot.


Kyllästimme yhdessä pojan kanssa laiturin.

Terassin perustukset tekeytymässä.

Laarit saivat ikkunalasit suojakseen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa