Takaisin Kumpelissa!

Loppukesän lumoa

Kolme viimeistä lomaviikkoa vietän tiiviisti saaressa. Ilmat ovat suosiolliset. Välillä niinkin kuumaa, että saan laittaa mökissä viilennystä päälle. Välillä sataa, mikä on hyvä. Olen saanut levätä pois uupumusta, mutta mukavaa puuhasteluakin on riittänyt.

Viime viikolla luokseni saapui vanha ystävä, jonka kanssa vietimme naisten iltaa. Lämmitimme paljun, kuuntelimme musiikkia, lauloimme mukana että koko saaristo raikui. Savustimme lohta, joimme hyviä viinejä. Seuraavana päivänä lämmitimme päiväsaunan.

Ikävää oli, että pikkuveneen moottori ei suostunut käynnistymään ja näinollen oli oma hommansa soutaa vieras saareen ja takaisin. Onneksi oli tyyntä. Toisaalta liikunta teki hyvää ja vene oli hyvä soudettava.

Naapurin isannän kanssa istuimme perjantaina iltaa pitkään, ihana ilma kun oli. Juttua riitti, ja miehet menivät vielä naapuriin saunaan. Tiistaina tuli keskimmäinen lapseni tyttöystävänsä kanssa. He olivat olleet 2 vrk vaeltamassa Salamajärven kansallispuistossa.  

Alkuviikosta innostuin tekemään ritilä-näköesteaitaa ihan itsekseni, kun olin nähnyt miten mieheni sitä tekee. Hän lähti kaupunkiin töihin. Osaan käyttää sirkkeliä ja ruuvikonetta. Ihan kivan näköistä säleikköä syntyi, mutta selkä ei tykännyt työasennoista ja kantamisesta!

Meillä on ollut jo pari kertaa verkot laskettuina ihan rannan tuntumaan. Eka kerralla laitoin pojan kanssa kahdestaan. Saalista tuli, pääosin säynävää. Toisella kerralla fileoitsin kalat ja haudutin pitkään uunissa kookomaidossa ja thaimaalaisilla mausteilla ja tuli hyvää. Riisin kanssa maistui samalta kuin Thai-ravintoloissa.



Verkot ovat vesillä. Saalistakin saatiin.



Sauna lämpiää.



Verkkojen selvitteljyä ja kalasaalis.



Ritvakin suostui maistamaan aivan tuoretta filettä.



Säleaitaa valmistuu.Olen ylpeä itsestäni.



Tämmöinen ihme lotja saapui vesillemme.



Mm. tällaisen ihanan lyhdyn sain tuliaiseksi ystävältäni.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa