17.1.2016 Sunnuntai

Kylmä päivä, pakkasta on -25C. Eilisestä -7C;stä kiristynyt huomattavasti. Oli tarkoitus eilen lähteä moottoikelkkailemaan mökille, mutta kelkassa ilmeni korjattavia vikoja. Emme saaneet kelkkaa käyntiin. Painavan kelkan raahasimme autotalliin korjattavaksi. Joitakin varaosiakin tarvitaan.

Lähdimme kolmistaan käymään ihan pikimmiten mökillä.Veimme sinne suuria teollisuussäkkejä, joihin on tarkoitus keväällä purettavasta mökistä säilöä käyttökelpoiset villat.  Otimme mökiltä mukaan vanhemman pojan (joka asuu Helsingissä nykyään) lämpökumpparit. Ne oli aikomuksena ottaa isännän käyttöön. Ihmettelimme pojan syvää vihaa ko. kenkiä kohtaan. Syykkin selvisi; saappaat ovat pakkasessa kivikovat ja täysin joustamattomat, joten kävely on haasteellista:). Isäntä kyllä oitis hylkäsi nämä  saappaat.

Tammikuinen maisema on aurongonpaisteessa kaunis. Tekisi mieli olla mökillä yötä ja lämmittää sauna. Olemme kuitenkin jo syksyllä hävittäneet osan huonekaluista, joten oleminen voisi olla aika epämukavaa.

Kauniita jääkukkia on luonto taas tehnyt!

Säkit kulkevat kelkassa.

Tuuli on paikoitellen kinostanut lunta, jossain ei lunta ole lainkaan. Outo valopallo kuvassa!

Mökkimme elää viimeisiä aikojaan
Vesi on ollut lähes metrin alempana, joten jääkansi on tipahtanut. Rannalle on vaikeaa päästä, sillä lähes pystysuorat jääseinät vaikeuttavat kulkua.

Tammikuun kaunis aurinko.Tätä valoa on odotettu!


Isäntä yritti käydä mökiss, mutta ovi oli niin jäässä, ettei se suosiolla auennut.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa