18.12.2016

Enpä ole kirjoittanut lähes kolmeen kuukauteen  tähän blogiin. 26.9 olin viimeisen kerran tänä syksynä Kumpelissa. Silloin aloitin heti aamusta betonin valmistamisen.Urakka oli melkoisen väsyttävä. Lopuksi minun oli pestävä betonimylly merivedellä. Sementin teossa tarvitaan makeaa vettä ja valitettavasti sitä oli kuljetettava kaupungista saakka. Makeasta vedestä oli todellinen puute; kuiva kausi oli ollut pitkä. Yöllä oli ihan vähän tihuuttanut. Astuin ämpärin kanssa rannalla olevan kiven päälle. Kivi oli yön tihkusateen jälkeen liukas ja jalkani lipesivät. Tein rajun kääntöliikkeen, jotta en loukkaisi pahasti kaatuessani edessäni olevien kivien päälle. Tässä vääntöliikkeessä katkesi pohjeluuni. 

Tilanteen vakavuutta en heti ymmärtänyt. Olin kyllä tosi kipeä. Sain jalan kohoasentoon, laitoin ideal-siteen ja pakastimesta löytyi pakastetta, jota painoin kipukohtaan. Vaikeasti pääsin liikkumaan, mutta ryömimällä siivosin kesäkeittiön lattiaa myöden. En mennyt  heti lääkäriin. Tapaus sattui sunnuntaina, maanantaina lähdin Helsinkiin työmatkalle ja torstaina vasta hakeuduin lääkärille. Kipsi tuli tietenkin jalkaan ja kyynärsauvat käyttöön.Viikon jaksoin olla kotona, sitten palasin töihin, kylläkin korvaavaan sellaiseen.

Mökkipaketin tulo lähestyy. Kiitos saariston Facebook-ryhmän, saimme tietää, että jää on tullut tänä vuonna poikkeuksellisen aikaisin. Läksimme viemään kuormalavoja parkkipaikalle mökkipakettia varten. Lisäksi haimme kuusen saaresta.


Paistettiin makkaraa ja juotiin kahvia.

Poika Helsingistä on saapunut töihin ja joulunviettoon.

Tessa sai olla vapaanakin. Siitä hän nautti suunnattomasti.

Mies ja latvakuusi.
Hyvälle mallille saatiin pohjien teko syksyllä. Nyt havaitsimme pientä liikkumista pylväissä. Laituri jäi nostamatta, mutta se on hyvin pysynyt paikoillaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa