Myrsky vei tyrnit!

Lokakuu, kaksi ensimmaistä viikonloppua


Illat ovat siinä määrin pimenneet, että iltaisin tänne ei kannata enään tulla. Pari kertaa isäntä on tullut siten, että on lähtenyt suoraan töistä tänne. Työt ovat hyvällä mallilla. Ilmalämpöpumpun asentaja kävi lokakuun ensimmäisellä viikolla. Takan hormi on asennettu, samoin liesituulettimen hormi. Vessakin tarvitsi oman hormin, joka kylläkin kulkee mökin vierellä, eikä kattoläpivientiä tarvittu. Vessa asennettiin myös. Tämä lisää huomattavasti mukavuutta, sillä nyt ei tarvitse lähteä yöllä pimeään kompuroimaan. Vessa on Villa Separett, täysin hajuton. Siinä on tehokas imuri ja näinollen se haisee vähemmän kuin kaupunkivessa,. Tai siis ei haise ollenkaan.


Televisio asennettiin kattoon, ihan tilasyistä. Mies asensi kivan led-valon kattolistaan. Siinä pystyy vaihtamaan väriä ja laittamaan ohjelman, jossa valo vaihtelee. Huonekalut on saatu paikoilleen. Ikeasta ostimme kaiken. Ne oli helppo kuljettaa veneellä tänne. Alunperin olin ajatellut pöytäkalustoksi pyökkisen, kotoa perityn pöytäkaluston. Olimme lakanneet pinnankin uudelleen. Pöytä ei sopinut yhtään tänne, väri riiteli männyn ja koivun sävyjen kanssa. Tilasi sitten pyöreän pöydän ikeasta. Sen ympärille mahtuu hyvin väkeä ja jakkaroita. 

Tänä toisena viikonloppuna sää on erikoinen; lämpöä on n. +18C. Tämä on aivan poikkeuksellista lokakuussa. Kaupungissa olin jo vienyt kaikki kesävaatteet jo varastoon.  Poika lähti perjantaina veljensä luokse Helsinkiin, joten saimme viettää mökkiviikonloppua kahdestaan. Söimme hyvin, saunoimme, uimme ja katsoimme elokuvaa. Töitä teimme tietenkin myös, mutta rauhalliseen tahtiin.Olen vielä lokakuussakin käynyt aamu-uinneilla.

Ilmaston muutos huolestuttaa. Uusi ilmastoraportti ilmestyi ja sen tiimoilta nousee paljon huolta. Ilmasto on jo muuttunut. Myrskyjä on paljon. Joka viikonloppu on myrsytuulia. Ne veivät aallonmurtajalta tyrninikin. Vesi nousee länsituulien yhteydessä korkealle. Lämpötilat ovat olleet tänä vuonna poikkeuksellisen korkeita. Itse pitäisi omalta osalta tehdä asialle jotain. Onneksi pyöräilen yleensä töihin. Meillä on kuitenkin aivan liian iso talo kolmelle, josta pitäisi luopua, varsinkin kun on tämä mökkikin. Lihansyöntiä pitäisi vähentää myös. Huoli on iso tämän maapallon suhteen!



Savupiippujen hormit ovat eristettyjä ja ruostumatonta terästä. Läpivientien tekeminen on tarkkaa puuhaa, sillä muuten tulee vettä rakenteisiin.



Ihania syyskelejä, mutta myrskyää liikaa. Aallonmurtaja veden peitossa ja tyrnipensaat hävisivät.




Ulappaa ei väsy koskaan katselemaan. Kumpelissa on ihanaa sekin, että löytyy myös metsää.





Takkauuni ja savupiippu valmiina. Ensimmäiset tulet ovat riittävän pienet.



Naudan sisäfilettä nautimme kahdestaan! Mukava, kun saa tehdä ruokaa mökissä kesäkeitiön sijaan. Viime kerrasta onkin jo kohta kolme vuotta, edellisen mökin aikaan.




Näin syksyllä aurinko laskee metsän taakse.



Tämä on ihan parasta; SISÄVESSSA!


Tessa nauttii ulkonaolosta sammakkoasennossa.




Tv ja ilmalämpöpumppu asennettuina. Alemmassa kuvassa näkyy vessan putkistot ja hormistot.




Seuraavissa kuvissa syksyistä luontoa Kumpelissa.







Uudet kalusteet;





Väriä vaihtavat valot;








Kommentit

  1. Viime viikonloppuna meillä oli myös tuota samaa duunia mökillä eli läpivientien tekemistä, oli kyllä työmaa, mutta saipahan tehtyä. Teillähän tuli myös loppujen lopuksi todella hyvän ja siistin näköinen, propsit teille. Oi, miten hyvännäköiset ruoat vielä kaiken lisäksi!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa