Viimeinen viikonloppu jäitä pitkin

13-14.4.2019 Lauantai-sunnuntai


Nyt taitaa olla käsillä viimeinen viikonloppu, jolloin tänne on päässyt jääteitse. Ensi kerralla ilmeisesti veneellä. Vielä olisi ollut hyvä ennättää tuoda laiturin betonivaluihin lecasoraa sekä viljelyksiini multaa. Lecasoran toimitus on viivästynyt, joten voi olla, ettei se ennätä ensi viikolla vielä, jolloin voisi ehkä vielä tulla tänne jäätä pitkin.

Viikonloppu on ollut aurinkoinen ja lämmin. Muutama lämpöaste, tyyntä. Jää on ollut uskomattoman kaunista. Lumi on muodostanut siihen kauniita kuvioita. Jään sulaessa ja jäätyessä on muodostunut kauniita pitkikuvioita. Kyllä luonto on ihmeellinen! Mietimme mieheni kanssa, ettei tällaisesta kauneudesta saa aavistustakaan kaupungissa ollessa. Olemme onnekkaita, kun meillä on tämä paikka!

Lautantaina käväisimme veljentyttäreni valmistujaisissa ja sitten nopeasti tänne takaisin. Lauantai-iltana lämpeni totuttuun tapaan sauna. Tietysti kävimme myös avannossa. Kurjet, hanhet ja joutsenet pitivät omaa ääntänsä, kun saapuivat etelästä takaisin tänne Pohjanmaalle. 

Poika nukkui vierasmajassa ensimmäisen kerran tälle keväälle. Kehui, että oli liiankin kuuma. 
Sunnuntaina haravoimme. Onneksi sitä työtä ei ollut paljoa, kun syksyllä saimme aika hyvin haravoitua. Pojan pyynnöstä lähdimme läheiselle luodolle piknikille. Otimme sinne mukaan pastaa, pestoa ja salaattia sekä juuri leipomaani leipää. Mukavaa oli!

Nyt siivoukset ja kotiin. Äänestämään suuntaamme illalla, ehdokas on vielä mietinnässä.

Seuraavassa kuvia eiliseltä jääretkeltä;



















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa