Aurinkoinen viikonloppu

6-8.3.2020 Perjantai-sunnuntai

Tulimme mieheni kanssa saareen kahdestaan jo perjantaina. Tessa tietenkin oli mukana myös. Poika jäi kaupunkiin ja hain hänet vasta lauantaina.

Perjantai-iltana oli upea auringonlasku ja söimme sushia nauttien maisemasta. Loppuilta kului musiikkia kuunnellen ja tv;tä katsellen.

Lauantaina alkoi raataminen; kuljetimme moottorikelkalla terassin kannatinlankkuja, jotka olivat todella painavia. Ne olivat imeneet itseensä vettä ja jäätyneet sitten. Vesi oli pari viikkoa sitten niin korkealla, että se nousi parkkialueelle ja kasteli myös lankkumme. Olimme pari viikkoa sitten tyttären perheen luona Sveitsissä. Tänä aikana oli kova myrsky, joka nosti vedenpinnan reilusti yli metrin normaalista. Kaikki jäät lähtivät myös. 

Mies auttoi myös naapurisaaren isäntää hänen puutavaransa kuljettamisessa. Ihanan yhteisöllistä elämää täällä, voi auttaa toisia ja saada itse apua.. Facebook-ryhmämme toimii erinomaisena tiedotuskanavana.

Onneksi jäätä muodostui uudelleen. Viime viikonloppuna mökillä olivat miehet kahdestaan, minä kun olin flunssassa kotona. 

Sunnuntaina haketin risuja, niitä olin saanut runsaasti naapuriltamme. Hän on raivannut tonttia reilulla kädellä tulevaa rakennusprojektia ajatellen. Samalla poistui meidän ulappa-maiseman edestä risukkoa. Hakettamisessa riittää vielä hommaa useaksi viikonlopuksi.

Vedenpinta alkoi nousta uhkaavasti sunnuntaina ja moottorikelkalla ajo kävi mahdottomaksi.Sää muuttui vesisateiseksi.

Jäälauttoja oli runsaasti saaressa. Toisessa päässä jäät olivat hinkanneet kaarnaa pois puiden rungoista.

Potkukelkatkin ihailevan auringonlaskua, joka tähän aikaan vuodesta laskee metsän taakse.

Tessa nauttii ulkoilmasta.

Terassilla oli mukava istua vilttiin kääriytyneenä auringonlaskua ihaillen kera punaviinin.


Hakkeella saan tasoitettua epätasaista maastoa.

Naapurilta saatiin muutama risu.

Vedenpinta alkaa taas nousta.

Kiitos naapurille, kun raivasit rantarisut.

Tessa ihmettelee, kuinka päästä mantereelle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa