Ukkonen aiheutti harmia ja taloudellisia menetyksiä

26-28.6.2020 Perjantai-sunnuntai 


Olipas sitten kesän ensimmäinen ukkonen.  Olin kaupungissa, heräsin aamuviideltä jyrinään. Olin onnellinen, sadetta on kaivattu.

Töissä olen isossa betonirakennuksessa, joten sinne ukkonen kuului vain heikosti.  Mies ja poika olivat saaressa.  Siellä ukkonen oli niin raju, että varastorakennus hypähti ilmaan ja oviaukot sitä myöten vinoon, että ovia ei saanut enään kiinni ilman korjaustoimenpiteitä. Lähisaaressa oli sähkökaappi räjähtänyt. Naapurilta meni tv.

Oli edelleen kuuma ja pyysin miestäni laittamaan ilmalämpöpumpun päälle. Se ei suostunut käynnistymään. Säikähdimme, että se oli rikkoutunut. Onneksi sulakkeen vaihto auttoi. 

Ikävä homma oli se, että keraaminen liesitaso oli hajonnut. Vakuutuksen omavastuu on 250e, joten siitä sitä ei kannata ottaa. Ei muuta kuin uusi tilaukseen.

Viikonloppu oli muuten lämmin ja ihana.  Terassia rakensimme eteenpäin. Minä kyllästin näkösuojaksi tulevan seinämän lautoja. 

Uimavesi oli jo parikymmenasteista. Tessakin kävi meressä viilentymässä.


Terassi rakentuu. Naapuriinpäin tarvitsemme näkösuojaa. Hän kaatoi kaikki puut pois.



Kesäkeittiöstä hain ylläolevan kaunottaren, jotta sain keitettyä perunoita. Kun vesi kantaa hyvin ääntä, kuului lähisaaresta eräänä kesänä miesäänen karjunta että "etkö sää saatana osaa edes perunoita keittää?" Sen jälkeen olemme itseksemme kutsuneet heitä perunankeittäjiksi.

Pitkästä aikaa valmistimme ribsejä ja täytyy sanoa, että hyviä olivat!

Tiistaina tulemme käymään,  sitten mies lähtee Etelä-Suomeen auttamaan tyttären perhettä asettumaan omakotitaloonsa Sveitsin vuosien jälkeen! Ihanaa saada heidät Suomeen!❤❤❤❤



U

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa