Tammikuun taikaa

 16-17.1.2021 Lauantai-sunnuntai

Kyllä täytyy sanoa että tämä tammikuu on ollut sääolosuhteiltaan ihanteellinen. Nytkin pari pakkasastetta ja auringonpaistetta. En muista pitkään aikaan näin ihanteellista talvea olleen. Säätiedotuksissa tämän on luvattu jatkuvan.

Lauantaina, heti saavuttuamme lähdimme moottorikelkkaretkelle. Erään saaren reunalle makkaratulet. Lisäksi eväänä kuumaa Fazer-suklaakaakaota. En muista milloin makkara olisi maistunut näin hyvältä!

Illalla lämpeni sauna. Poika oli tehnyt avannon, jos hän isänsä kanssa kävi. Koska siellä ei ole portaita, en ole itse uskaltanut mennä. Pitää hommata ne portaat.

Saunan jälkeen katsoimme Netfixistä Ma-elokuvan, joka oli jännittävä! Hyvät näyttelijät myös, kannattaa katsoa.




Puut ja eväät rekeen ja menoks!



Kyllä maistuu! Tessakin sai kaksi makkaraa.






Jäällä on liikkunut paljon porukkaa, suorastaan ennätyspaljon. On mopoilijaa, moottorikelkkailijaa, potkukelkkailijaa, retkiluistelijaa ja kävelijää. Itse läksin hiihtämään toissatalvena ostamillani umpihankisuksilla.




Miehet pilkkivät. Olin ostanut sitä varten oikein eläviä toukkia. Mutta ei saalista! Muut alueen pilkkijät ja talviverkkokalastajat saavat runsaita saaliita.


Kävimme lisäksi kävelyllä Poroluodossa saakka. Ilma oli uskomattoman kaunis. Jäällä näimme saukon jälkiä. Poika meni vähän matkaa saareen sisään ja väitti nähneensä sudenjäljet!






Aurinko laskee tähän aikaan vuodesta aikaisin ja metsän taake, ei mereen  kuten kesällä.


Nyt on tammikuun puoliväli, mutta aurinko oli jo lämmittänyt niin, että kivistä auringonpuolelta suli lumi.


Luonto oli taas tehnyt mitä ihmeellisempiä taideteoksia lumesta.



Mökkimme talviasussa. Pidämme peruslämmön mökissä, joten sinne on aina helppo mennä.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa