27.7.2013

Herään aikaisin, jo seitsemältä. Olen ulkona tunnin verran ihailemassa peilityyntä merta, lintuja. Ilma on todella lämmin. Tänään on erikoinen päivä, sillä poikamme saapuu ensimmäiselle lomalle armeijasta. Hän tulee tyttöystävänsä kanssa pian tälle mökille.

Ko.poikamme maalasi nuorempana näitä terroristin naamoja saarelle. Hitlerkin on jossain vaiheessa ollut, mutta jonkinasteinen itsekritiikki pani hänet hävittämään sen.



24.7.2013

Hyvä ystävämme nuoruuden vuosilta saakka saapuu naisystävänsä kanssa omalla veneellä tänne Kumpeliin. Matkaa kertyy Öjasta saakka. mutta niin vain 3,5 tunnissa sieltä saavutaan. Ilta on mitä ihanin; lämmin ja suht. tyyni. Syömme isännän kehittämään japanilaisittain maustettua lohta ja uusia perunoita. Jälkiruoaksi vadelma-mustikkakermakakkua. Vielä myöhään yöllä, saunomisen jälkeen paistamme makkaraa nuotiolla täysikuun loisteessa!

Kumpelin kuuluisa auringonlasku! Ja Justus, ystävämme omin käsin valmistama teräsvene, jossa on jopa puuhella!


 21.7.2013

Perjantaina meille tuli vieraita kaupunkiin, jotka olivat yötäkin. Kyseessä oli toinen setäni vaimonsa kanssa.Saareen emme tulleet voimakkaan luoteistuulen ja ilman viileyden vuoksi. Kumpeliin palasimme lauantaina vieraiden lähdettyä.

Sunnuntaina on hääpäivämme. Mies valmistaa salaattia hääpäivän kunniaksi.



Heinäkuun alusta toiseksi viimeiselle viikolle on ollut viileitä ja tuulisia säitä. 23.7 vedenpinta on kovan pohjoistuulen johdosta -50cm. Luin netistä, että Suomessa on joskus 20-luvulla vedenpinta ollut alimmillaan eressä noin -2 metriä! Se on paljon tässä Pohjanlahdessa.


14.7.2013



Lomani loppui, lähdimme kaupunkiin. Haikein mielin jätän Kumpelin joksikin aikaa. Ilmat ovat viileät, vietän illat mieluummin kaupungissa. Omakotitalossa ja sen pihassa riittää tehtävää. Mies ja lapsi jatkavat Kumpelissa, välillä toki hoitelevat kaupunkiasioita ja tilapäisesti yöpyvätkin kotona.












13.7.2013

Serkku perheensä kanssa saapuu yöksi Kumpeliin. Tämä on kivaa kyllä tullut jokakesäiseksi traditioksi. Iloitsen siitä, että useimmat ystävämme, jotka  ovat täällä kerran käyneet, halauavat tulla tänne uudelleen.
Ilta on viileähkö tällä kertaa. Lapset melovat kanootilla ja uivat tietenkin. Saunotaan ja syödään hyvin. Mukavaa oli! Toivottavasti he saapuvat taas ensi kesänä, mutta olisi kiva nähdä tässä välissäkin, mutta välimatkaa meillä on muutama sata kilometriä.

Pähkinäkorput ja mansikka-raparperikiisseliä oli jälkiruoaksi. Pääruoaksi oli lohta ja uusia perunoita.







  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa