13-15.6.2014 Viikonloppu

Perjantaina alkaa voimakas myrsky, valitettavasti pohjoisesta. Tuulen nopeus 17m/s. Se tarkoittaa sitä myös, että on annettu varoitus erittäin matalasta vedenkorkeudesta; -1m! Se on pahinta mitä voi olla näillä ennestäänkin matalilla rannoilla. Toistan sen, mitä olen aiemminkin sanonut; Vihaan pohjoistuulta! Pienellä veneellä on haastellista ajaa kovassa myrskyssä, mutta selviämme suht. märkinä perille.Meidän ei olisi ollut pakko tulla tänne, mutta koska  Seiskari oli tuotu tänne keskiviikkona, piti mieheni päästä tarkistamaan, että rakkaalla (=Seiskarilla) on kaikki hyvin.Hän heräsikin yöllä useita kertoja tarkistamaan tilannetta. Miten voi olla jokin tavara noin rakas?!

Illalla valmistan meille pippuripihvit, lohkoperunoita, keitettyä parsakaalta, bernaisekastiketta ja ciappata-leipää! Hyvää oli! Kun syö vain harvoi punaista lihaa, voi tulla vatsanväänteitä ja miehellä ja minulla tulikin vatsakipua. 




Olemme raskaan viikon jälkeen niin väsyksissä, että emme jaksa sanoa. Sänky kutsui jo 20.30. 

Saaren pohjoispuolella tuulee kovaa.

14.6.2014 Lauantai

Iltaa kohden tuuli laantuu. Putsaan rantaa. Surullista kyllä, mutta juuri uimarannalle veteen ovat kaikki maalta irtoavat puunoksat ja -lehdet vaipuneet. Niitä sieltä sitten ruoppailin pois omin käsin. Se oli otollista nyt, kun vesi muutenkin alhaalla. Tästä hommasta en kuvaa laita.

Päivälliseksi savustettuja ahvenia ja uusia perunoita. Vanhempi poikamme saapui myös seuraksemme kaupungista.

Seiskari ja ukko.
Illalla saunotaan taas pitkän kaavan mukaan.


15.6.2014 Sunnuntai..

Tuuli on onneksi kääntynyt luoteeseen ja vedenpinta alkaa vähitellen nousta. Ilma on viileähkö, lämpötila -16C. Päätimme lähteä veneretkelle. Ajelimme Trullevia kohti ja bongailimme pari tuttujen mökkiä. Rantautua emme voineet laiturin puuttumisen vuoksi.

Miehet ajavat venettä.

Onneksi veneessä on lämmin, koska se on täysin katettu. Halutessaan voi laittaa lämmittimenkin päälle.

Iltapäivällä siivoan vierasmajan. Huomaan taas paljon kohennusta vaativia kohtia. Täällä on tosi paljon pikkukärpäsiä, tarkoitta siis paljon hyttystäkin pienempiä. Hämähäkit kutovat verkkojaan, joihin pikkukärpäset jäävät. Seinä ovatkin sitten tämän sotkun peitossa. Ja sama toistuu, vaikka ne siivoaisikin pois.

Vierasmajan tekstiilit tuulettumassa.

Pihlaja kukkii kauniisti vierasmajan lähellä.
Isäntä putsaa venettään.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa