30.5 ja 1.5.2016

Vappu

Vihdoinkin kesä! Mielestäni vapusta alkaa kesä. Ilmakin on ollut suosiollinen; aurinko on paistanut ja lämpöä on ollut yli 10C. Lauantaina oli pohjoistuuli, sunnuntaina länsituuli. Tuuli tuntuu vielä raittiilta, kun meri on kylmä.

Vihdoinkin rakennuslupa-asiat alkoivat edetä. Saimme purkuluvan kirjallisena. Mökin kuvat oli Kontiolla jo piirretty, ne oli vain unohdettu lähettää. Pari muutosta niihin tuli, joten odotamme vielä kuvia takaisin. Vastaava mestarikin pitäisi valita. Täytyy myös viikolla tiedustella, milloin kaivinkone on tulossa.

Odotimme poikaamme tänään kotiin Helsingistä. Hänestä olisi ollut apua purkutöissä. Hän soitti aamupäivällä ja sanoi tulevansa kuuden junassa. Vähän ajan päästä tuli viesti, että hän tulee myöhemmällä junalla. Sitten tuli viesti, että hän tulee huomenna. Lopulta tuli viesti, että hän tuleekin vasta perjantaina, koska hänellä on esitelmä keskiviikkona ja tentti perjantaina. Saa nähdä tuleeko hän silloinkaan.

Tänä viikonloppuna poistin hilseilevän maalin laiturin kannatinpalkeista sekä maalasin ne. Siinä olikin hommaa ja varsinkin kivikossa sitten työstää pensselillä. Maali loppui kesken. Yritin jatkaa loppumaalia isännän neuvosta lamppuöljyllä, kun tärpättiä ei ollut. Koko loppumaali muuttui aivan kokkareiseksi ja käyttökelvottomaksi. Ehdimme kuitenkin hakea Terrasta uuden purkin. Ostimme siihen soveltuvan ohenteen, joka sitten maksoi enemmän kuin maali.

Villojen poistaminen on vihoviimeistä hommaa. Lähes yhtä ikävää työtä on villoittaminen. Osa villoista oli kastunut. Osan oli hiiret tuhonneet. Jonkinverran oli kunnollista villaa, jota voi käyttää vaikka lattian alla. Villanpoistotyö on vielä pahasti kesken.

Isäntä irrottaa terassin kattoa.

Poika kerää meren tuomaa rantaköyhtää, joka kompostoidaan.

Terassin kannatinpalkkeja irroitellaan.

Laiturinkannatinpalkeista oli maali hilseillyt.


Terassin katto on poissa.


Kivet pois uunista ja myyntiin.

Ylä- ja alakuvassa näkyy kastuneita villoja.


Kommentit

  1. Hyvästit vanhalle mökille ja uutta tilalle. Kyllä oli kova juttu, kun vanha mökkimme paloi muutama vuosi sitten, mutta kyllähän uusi mökki on ihana. Tsemppiä sinne teille!

    VastaaPoista
  2. Hyvästit vanhalle mökille ja uutta tilalle. Kyllä oli kova juttu, kun vanha mökkimme paloi muutama vuosi sitten, mutta kyllähän uusi mökki on ihana. Tsemppiä sinne teille!

    VastaaPoista
  3. Hyvästit vanhalle mökille ja uutta tilalle. Kyllä oli kova juttu, kun vanha mökkimme paloi muutama vuosi sitten, mutta kyllähän uusi mökki on ihana. Tsemppiä sinne teille!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa