Historiallisen aikaisin avattu talvikausi!

30.12.2018-1.1.2019 Vuodenvaihde

Olemme viettäneet ihanaa, pitkää joululomaa. Tyttären perhe Sveitsistä ja poika Helsingistä viettivät viikon Kokkolassa. Lapsenlapsista oli paljon iloa ja kova ikävä jäi, kun he lähtivät. Minä olin flunssassa pari päivää heidän lähtönsä jälkeen, ihan sängyn omana. Päätimme kuitenkin lähteä uudeksi vuodeksi mökille, sillä meillä oli tieto, että jää kestää. Mies oli hakenut ennen joulua kuusen tontiltamme. 

Pääasiassa lepäilen mökilläkin, en jaksa ulkoilla. Yskittää ja väsyttää. Saunominen tekee keuhkoille hyvää ja saa liman irtoamaan. Koska meri on jäässä, en pääse uimaan. Mies on luvannut tänä talvena tehdä avannon.

 Miehet ajavat moottorikelkallakin. Jää on teräsjäätä ja n. 15 cm paksua. He pilkkivät myös, mutta jäivät ilman saalista.

Uuuden vuoden aattona saapui voimakas lounaismyrsky. Tuulu suorastaan ulvoi. Saunan jälkeen terassilla oli lähes sietämätöntä vilvoitella. Vesi alkoi nousta meressä. Jännitti, pääsemmekö pois.

Uuden vuoden päivänä vettä oli rannassa ja poispääsy vaati suunnittelua, olihan meillä tavaraakin mukana. Satamaan päästyämme oli taas vaikeuksia ja saimme jonkin aikaa etsiä paikkaa, mistä onnistuimme rantautumaan. Vaikka minulla oli kumisaappaat, kastui toinen jalkani hieman astuttuani avantoon.

Nyt on pitkä, ihana loma ohi ja huomenna töihin. Koskaan aikaisemmin emme ole yöpyneet saaressa ennen vuodenvaihdeta sen jälkeen kun vene on nostettu. Saaristossa ei näkynyt muita yöpyjiä. Ensi viikonloppuna uudelleen.





Kaunis ilma ja takassa tuli. Ihanaa oli tulla, kun mökki oli valmiiksi lämmin, mitä vanha mökki ei ollut.

Eka kelkkareissu tälle talvelle.

Uunikasviksia ja pippuripihviä!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa