Äitienpäivän viikonloppu

9-12.5.2019 Torstai-sunnuntai

Mies saapui tänne jo torstai-iltana. Laiturin palkkien tekeminen on työlästä ja vie aikaa. Pojan kanssa saavuimme perjantai-iltana. 

Lauantain sää oli aamupäivästä suorastaan kuuma, koska oli tyyntä. Iltapäivästä viileni, kun alkoi tuulla. Meri on vielä niin kylmä, että se tuulen kanssa viilentää tehokkaasti. Itse aloin tervaamaan kuormalavoja ja lavakauluksia viljelyksiä varten. Mies meni satama-alueella olevaan kokoukseen, jossa päätettiin rikkinäisen laituripalkin korjaamisesta.

Kun hän palasi, aloimme tehdä betonia ja homma sujui hyvin kahdestaan. Minä tein betonia ja vein massaa miehelle, joka täytti pylväitä. Vain yksi pylväs, korkein, joka jää osittain veden alle, jäi tekemättä. 

Illalla maistuivat paistetut silakat muusin kanssa. Saunasta käytiin tietenkin uimassa.

Lähisaarista lähtöisin oleva mies olisi halukas ostamaan naapurimökin, koska ei saanut rakennuslupaa perikunnan tontille heidän saaressaan. Tietenkin vähän harmitti, kun olemme tässä saaneet niin rauhassa olla. Mies kyllä vaikutti ihan mukavalta. Vanha mies, joka mökkiä myi, oli mukana ja oli ihana nähdä häntä, kun hän ei ole päässyt tänne pariin vuoteen!

Sunnuntain vastaisena yönä satoi kaatamalla. Päivä on myrskyinen ja sateinen. Miehet laskivat verkot lauantai-iltana ja sunnuntai-aamuna saimme vihdoin saalista. Oli tullut haukia, ahvenia ja säyne. Mies fileerasi kalat ja tarkoitukseni on tehdä niistä kalapihvejä.

Tein itse sämpylöitä hampurilaisiin mökille vietäväksi. Paljon parempia kuin ostetut. Tein taikinan edellisiltana, leivoin, laitoin jääkaappiin ja uuniin aamulla. Kuohkeuden salaisuus lienee yksi kananmuna.

Saavumme pojan kanssa mökille ja näyttää, että mies on saanut pylväitä jo alulle.

Tessa lempipuuhassaan;kyttäämssä vesilintuja.

Tässä tervaan kuormalavoja ja lavakauluksia.

Pylväätsaavat sisäänsä betonia.

Tätä myllyä on aika hauska pyörittää.


Miehet laskevat ja nostavat verkkoja.



Kasvilavani!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paarma-ansa